Malkos

   

   

Malkas pjauname pasirinktinais ilgiais: nuo 25 cm iki 2m. Klientas ilgius, taip pat ir skaldymą, užsako individualiai. Skaldymas gali būti smulkus, vidutinis ir stambus.

Smulkus – kai 25 cm skersmens  kaladėlė skeliama į 6 dalis (krosnims)
Vidutinis – kai 25 cm skersmens kaladėlė skeliama į 4 dalis (židiniams)
Stambus – kai 25 cm skersmens kaladėlė skeliama į 2 dalis (katilams)
Itin stambus – kai 25cm skersmens kaladėlė neskaldoma visiškai

Apie malkas

Malkos – nuo senų laikų visuomenės pripažintas kaip kaitrus, patikimai apšildantis būstus ir kitas patalpas kietasis kuras. Iš Lietuvoje augančių medžių gaminamas malkas galima būtų skirstyti į lapuočių ir spygliuočių malkas. Lyginant kaitrumą, lapuočių malkos yra kaitresnės, todėl mes specializuojamės ir siūlome Jums būtent lapuočių malkas. Tai yra beržo, ąžuolo ir uosio malkos. Beržo malkos – priklauso kaitriausių malkų grupei. Bene populiariausios malkos Lietuvoje, kadangi ir namus gerai sušildys, pirtelę garai iškurens, pukiai pasitarnautų šašlykų ir kitų patiekalų iškepimui ir pan. O ir malkos kaina lyginant su kitų kaitriausių malkų grupei priklausančių malkų kainomis yra mažiausia. Beržas išdžiūna per beveik metus (priklauso nuo suskaldymo stambumo ir nuo supančio oro sausumo). Ąžuolo malkos – kaip ir beržinės malkos, priklauso kaitriausių malkų grupei. Šios malkos yra šiek tiek kaitresnės nei beržo, tačiau jos džiūna ilgiau. Uosinės malkos – bene švariausios malkos iš visų kaitriausių malkų, nes mažiausiai teršia kaminą. Tačiau jis, kaip ir beržas bei ąžuolas, nesudega nepalikdamas suodžių pėdsakų. Kaminą visvien reikia valyti. Mažiau nei nuo ąžuolo ar beržo, tačiau tenka. Kurenant žaliomis malkomis, nesvarbu, kokios rūšies jos bebūtų, kaminas ir katilas užsineš. Tik sausos malkos gerai degdamos išryškina malkų visus privalumus. Uosio kaitrumą galima būtų apibūdinti taip: kaitresnis nei beržas, tačiau ąžuolui šiek tiek nusileidžia.